Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Den ryske vännen

Den ryske vännen

Mass Market Paperback. Månpocket. 2006. 308 pages.

Condition As New. Mycket fint exemplar. Oläst. Något gulnat boksnitt och några mycket små hanteringsspår, för övrigt i nyskick.

En blick från en övergiven pojke i Tjetjenien får den unga biståndsministern Katja Löfdahl att riskera sin karriär. Hon beslutar sig för att hjälpa till varje pris, men hennes medkänsla utnyttjas grymt av krafter starkare än hon anar. Tjänstemannen Henrik Hamrén blir indragen i ministerns affärer samtidigt som hans hustru Maria, lockad av passionen, glider allt längre ifrån honom. Vad de inte vet är att också hon blivit en pjäs på spelplanen.

Katja, Henrik och Maria försöker alla styra sina öden, men för varje beslut de fattar drivs de allt längre in i ett storpolitiskt spel där andra satt upp reglerna och insatserna räknas i människoliv.

I Den ryske vännen väver Kajsa Ingemarsson trovärdigt samman en intelligent thrillerintrig med engagerande människoöden. Det är en spännande historia om kärlek, ideal och lojalitet på många plan. Hur långt är en människa beredd att gå när den egna framtiden står på spel?

Kajsa Ingemarsson, född 1965, har en bakgrund som tolk och diplomat samt var under flera år anställd på Säpos kontraspionage. Hennes tidigare böcker, På det fjärde ska det ske, Inte enklare än så och Små citroner gula har fått mycket beröm och sålts i stora upplagor. Hon kombinerar författandet med arbete som komiker och satiriker på radio och tv och hennes uppskattade krönikor kan läsas i bland annat Damernas värld.


AV KAJSA INGEMARSSON

TRILOGIN HJÄRTATS VÄG: 1. Den magiska gnistan : vägen till ett kreativt liv / 2. Modern mystik : den dolda vägen till inre klarhet / 3. Hjärtats väg : att hela och helas med kärlekens kraft.

FRISTÅENDE: På det fjärde ska det ske / Inte enklare än så / Små citroner gula / Den ryske vännen / Kajsas värld / Lyckans hjul / Bara vanligt vatten / Drömliv : lycklig på riktigt / Någonstans inom oss / Isobels vandring : en berättelse bortom tid och rum / Att landa som en trana / 12 nycklar till ett magiskt liv : din guide till mening, inre rikedom och frid.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789170013850
Title
Den ryske vännen
Author
Ingemarsson, Kajsa
Publisher
Månpocket
Year of release
2006
No of pages
308 pages
Binding
Pocket
Size
110 x 178 mm Spine width 21 mm
Weight
176 g
Language
Svenska
Description
"Ingemarsson när hon är som bäst ... Med den ryske vännen tar Kajsa Ingemarsson ännu ett steg som författare. Det här är det bästa jag har läst av henne." Borås TidningMaria Hamrén älskar sin man Henrik, men deras olikheter hotar äktenskapet och hon glider allt längre ifrån honom. Henrik, som kämpar med en misslyckad UD-karriär, låter sig samtidigt dras in i ett farligt spel för att skydda biståndsministern Katja Löfdahl från en skandal. Miljontals kronor har försvunnit i Tjetjenien och ministerns framtid hotas. Vad de inte vet är att de alla tre blivit brickor i ett storpolitiskt spel där insatserna till slut räknas i människoliv.I Den ryske vännen väver Kajsa Ingemarsson trovärdigt samman en intelligent thrillerintrig med engagerande människoöden. Det är en spännande historia om ideal, lojalitet och kärlekens obändiga kraft. "Kajsa Ingemarsson besitter en språkbegåvning som kan föra henne långt inom den svenska litteraturen ... Att med en sådan elegans skapa en så realistisk roman är enastående. Lägg därtill en imponerande språkkänsla så finns det inte många kriterier som saknas för en stor författare." Eskilstuna-Kuriren"Kajsa Ingemarsson darrar inte på manschetten. Hon siktar högt och når dit." Länstidningen Södertälje